10.3.10

LEKCIJA SA PUSTOG OSTRVA

pusto ostrvo
Jedini preživjeli čovjek u brodolomu bio je izbačen na obalu jednog pustog ostrva! Ostao je potpuno sam i bio je veoma uplašen. Ipak je zahvaljivao Bogu svakog dana što je preživio, ali se ujedno i nadao da će se na dalekom horizontu pojaviti neki brod! Ali prolazili su dani ..., sedmice ... i mjeseci ... i ništa se nije događalo!

Iako obeshrabren, već prvih dana, odlučio je napraviti malo sklonište, da bi se zaštitio od opasnosti i da bi sačuvao nekoliko stvari koje je imao.

Ali, jednoga dana dok se vraćao iz potrage za hranom, zatekao je svoje sklonište u plamenu. Zadesilo ga je najgore: izgubio je svoje malo skromno sklonište i sve što je imao!

Slomljen od bola, zavikao je: "Bože, zašto ?!!!.... Kako si ovo mogao dozvoliti ?!!!"

Međutim, već sljedećeg jutra probudila ga je sirena broda koji se polako približavao obali ostrva. Brod je pristizao sve bliže i bliže. Mislio je da sanja! Došli su da ga spasu!

"Kako ste uspjeli saznati da sam ovdje?", upitao je potpuno iznenađeni čovjek.
"Sinoć smo vidjeli ogromnu vatru s tvog ostrva i dimne signale tokom dana, koji su se dizali visoko do neba!", uslijedio je odgovor. "Zahvaljujući tome, evo nas, došli smo po tebe!"

****************

ZAPAMTI: Lako je obeshrabriti se kada stvari krenu naopako; ali ne trebamo izgubiti radost, zato što će se Bog umiješati baš onda kada nam se čini da nema izlaza.

POUKA: sljedeći put kada tvoje malo''skrovište bude u plamenu'', to može biti dobar signal koji će donijeti pomoć!

2 komentara: