16.6.09

Priča o leptiru

Jednog dana pojavio se maleni otvor na čahuri. Čovjek je sjedio i gledao kako se leptir nekoliko sati muči da bi izvukao svoje slabašno tijelo kroz taj maleni otvor. Onda je leptir stao. Činilo se da ne može dalje. Zato je čovjek odlučio pomoći leptiru: uzeo je škare i razrezao čahuru. Leptir je s lakoćom izašao, ali je imao krhko tijelo i smežurana krila.

Čovjek je nastavio promatrati leptira očekujući da će se svakog trenutka krila otvoriti, povećati i raširiti kako bi podržala leptirovo tijelo i osnažila ga. Međutim, ništa se nije dogodilo! Leptir je cijeli svoj život proveo puzeći uokolo sa slabašnim tijelom i nerazvijenim krilima. Nikad nije poletio.

Čovjek jeste imao dobre namjere, ali nije razumio da je poteškoće koje je leptir morao proći izlazeći iz čahure osmislio Bog kako bi krv iz tijela leptira potekla u njegova krila i da leptir, kad se oslobodi iz čahure, bude spreman za let.

POUKA:
Ponekad su poteškoće ono sto trebamo u životu. Kad bi nas Bog oslobodio svih prepreka, osakatio bi nas. Nikad ne bi postali onoliko snažni koliko možemo biti. Nikad ne bi mogli letjeti.

Nema komentara:

Objavi komentar